Annemarie Werkman

29-01-2016 15:18
Na wat opstartproblemen na de geboorte van onze dochter Roos leek de borstvoeding wel op gang te komen, alleen kreeg ik steeds meer pijn bij het voeden en viel Roos in de eerste dagen teveel af. Ik dacht dat de pijn misschien bij het geven van borstvoeding zou horen, maar ik ging steeds meer tegen de voedingen opzien. Mijn schoonzus verzekerde mij dat Geerte ons kon helpen, dat deze problemen er niet bij hoorden. Na een telefoontje en uitleg van de problemen wist Geerte gelijk te vertellen dat het klonk als voedingsproblemen door een te kort tongriempje en misschien ook een te strak lipbandje. Ze kwam gelijk de volgende ochtend langs, op een zaterdag (!), toen Roos drie dagen oud was. Ze was geduldig en nam uitgebreid de tijd om mee te kijken hoe de voeding ging. Ze gaf me op een rustige manier wat tips om onder andere het aanleggen te verbeteren en een betere houding te vinden met het voeden. Ze oefende dit een paar keer met mij en nam mijn onzekerheid weg door steeds maar te bekrachtigen dat het goed ging. Ze heeft daarnaast Roos onderzocht en zag vrijwel direct dat het inderdaad om een te kort tongriempje en lidbandje ging. We konden op korte termijn terecht bij iemand voor het klieven. Hierna was de pijn, mede ook door het beter aanleggen, vrijwel verdwenen. Met wat bijvoeden met afgekolfde melk was Roos al snel haar geboortegewicht voorbij.

Sindsdien is de borstvoeding goed op gang gekomen en groeit Roos ontzettend hard. We zijn nog wel tegen een paar probleempjes aangelopen, maar een appje of belletje naar Geerte en we krijgen direct passende tips en adviezen terug. En wanneer het dan nog niet wil lukken komt ze op zeer korte termijn langs voor een consult.

Geerte, nogmaals bedankt voor je hulp en je geduld met deze onzekere moeder Je aanpak is top en je bent ontzettend goed in wat je doet!

Groetjes van Reinoudt, Annemarie en Roos

Christien van Duinen

05-12-2015 12:26
Na de geboorte van ons derde kindje, wilde ik net als bij de twee oudsten weer borstvoeding gaan geven. Bij hun had ik melk in overvloed, dus ik ging er vanuit dat het allemaal van zelf zou gaan.
De voeding kwam na een paar dagen meteen goed op gang en onze zoon groeide goed. Maar het aanleggen en drinken bleef mij enorm pijn doen. Ik begon behoorlijk tegen de voedingen op te zien! Daarnaast spuugde hij elke keer bloed terug na een voeding. Hij was er niet misselijk van, maar ik maakte mij hier zorgen om.
Kortom, een dilemma. Mijn kraamhulp kende Geerte en was alleen maar lovend over haar. Zij zocht contact en legde het probleem voor.
Geerte gaf wat adviezen wat we eerst konden proberen. Maar toen bleek dat een bezoek toch echt nodig was, kwam ze meteen de volgende dag. Geerte stelde vast dat onze zoon last had van een verborgen tong- en lipriempje. Ze gaf hier informatie over en een adres waar ik diezelfde dag heen kon om te klieven. Dit heeft enorm geholpen!

Naast haar bruikbare adviezen, is Geerte ook een rustig en een prettig persoon, ik voelde mij meteen bij haar op mijn gemak. Ik had het gevoel dat ze me echt serieus nam, wat ik bij een eerdere lactatiedeskundige (tijdens de kraamperiode van onze oudste dochter) heb gemist.

Geerte bedankt voor je hulp en aandacht! Groeten, familie van Duinen

Marieke Vorenholt

02-09-2015 13:55
Tijdens een voorlichtingsavond over borstvoeding heb ik Geerte voor het eerst ontmoet. Toen wist ze me al meteen te vertellen dat ik best borstvoeding kon geven in combinatie met de medicatie die ik soms gebruik. Aangezien de bevalling een (geplande) keizersnede werd, heb ik Geerte al voor die tijd ingeschakeld. Ze gaf me veel tips. Ook was ik blij dat ik met haar kon 'sparren' over het feit dat de verpleegsters mijn dochter steeds bijvoeding wilden geven, terwijl ik dit absoluut niet wilde.
Twee dagen na de bevalling kwam Geerte in het ziekenhuis voor een consult. Ze hielp bij het aanleggen, beantwoordde al mijn vragen en gaf me de laatste tips & tricks. Ze nam uitgebreid de tijd voor alles. Mede dankzij haar hulp geef ik mijn dochter Noa inmiddels 10 weken volledige borstvoeding.
Dankjewel Geerte, voor je liefdevolle & toegewijde ondersteuning!

Lianne

24-07-2015 12:33
Na allemaal opstart problemen was Geerte de redder in nood. Ze zag de problemen die een andere lactatiekundige niet gezien had en er problemen waren zoals niet goed groeien, tepels helemaal stuk en een dood ongelukkige moeder die alles op alles wilde zetten om haar kleintje aan de borst te krijgen. Tongriem en Lipbandje moesten gekliefd worden tot 2 keer toe. Na 3 weken elke 3 uur kolven, aanleggen, flesjes geven kwam Geerte nog een tepelhoedje brengen en diezelfde middag dronk ze aan de borst! Altijd bereikbaar voor vragen en een kundig antwoord waardoor je weer vertrouwen krijgt. Geerte je bent een topper!

Brecht

21-04-2015 12:02
Geerte gaf me vertrouwen en moed om het borstvoeden te laten slagen. Mijn dochter dronk pas na 6 weken (eindelijk) uit mn borst, toen - als een vinger knip - begreep ze hoe het moest.
Inmiddels is ze bijna 10 maand en drinkt ze alsof ze nooit anders heeft gedaan.
Geerte nogmaals bedankt voor je steun, vertrouwen, bezoekjes en berichtjes!
lieve groet, Brecht

Sandra

20-04-2015 19:49
Terwijl ik eerst besloten had geen borstvoeding te gaan geven, bedacht ik me na drie weken. Alles in mij zei iets anders dan mijn eerste beslissing. Ik durfde eigenlijk niet en heb Geerte gebeld om de (on)mogelijkheden door te spreken. Zij kwam direct de volgende morgen op een zaterdag. We hebben heel fijn gepraat en alles stond nog open, wat ik ook zou beslissen. Heel fijn! dank je wel Geerte voor je professionaliteit en onbevooroordeeld zijn.

Joyce

04-01-2015 17:15
Geerte is een zeer kundige vrouw die weet waar ze het over heeft. Dit straalt ze ook uit waardoor je direct weet: bij haar zit ik goed. Ze informeert zonder te veroordelen wat (on)juist is, en laat je volledig in je waarde. Hierdoor krijg je het gevoel de juiste kennis te krijgen om ZELF het juiste besluit te nemen voor jouw gezin. Want elke situatie is uniek en vraagt een eigen aanpak. Dit maakt haar niet alleen een goede lactatiekundige, maar ook een bijzonder persoon.

Al voordat mijn zoon geboren werd wist ik dat ik borstvoeding wou geven. En daar was geen twijfel over. Ik las me in, bereidde me voor, en volgde bij Geerte een interessante informatie-bijeenkomst-avond voor aanstaande ouders in het UMCG. Van tevoren niet wetende dat haar hulp doorslaggevend zou zijn in de nabije toekomst!
Ik wist het allemaal. Mijn bevalling zou thuis zijn, in bad, en zo 'natuurlijk' mogelijk. Daarna lekker knuffelen en direct aanleggen...maar niets van dat alles bleek zo te zijn. Na 27 uur belandde ik in het ziekenhuis, en na 37 uur werd dan eindelijk onze grote Beer geboren. En ik lag daarna op de operatiekamer.
Geen eerste uren geknuffel, kostbare momenten verloren, met als gevolg een kindje wat niet kon of wou drinken. In het ziekenhuis deed men wat ze dachten dat goed was, en onze zoon werd gepushed te drinken. Een negatieve ervaring erbij voor de kleine man.
In de kraamtijd kwam ik niet verder dan fingerfeeding, en begon ik op dag 2 al met bijvoeden omdat de melkproductie niet op gang kwam. En het was die dag dat ik dacht aan Geerte en haar bemoedigende worden: ik belde haar en de volgende dag stond ze op de stoep!
Ontzettend bemoedigend sprak ze me toe, en ik kreeg hoop dat het weer ging lukken. Kolf gehuurd, tepelhoedjes in de aanslag. Het zou me lukken! Ook zag ze dat onze zoon een te korte lipband en tongriem had en adviseerde ons over de mogelijkheden.
We besloten het eerst de proberen met de tepelhoedjes. En na twee weken dronk onze zoon weer volledig aan de borst (nou ja, soorte van). Maar het voeden duurde uren! En soms was het alles waar ik aan toe kwam op een dag. Dus besloten we de lipband en tongriem te laten laseren. Geerte was erbij en zorgde dat ik het juiste besluit nam voor ons beiden. Zoon blij, ik blij. Al was het nabehandelen pittig: ik wist waarvoor we het deden.
Ook toen we meerdere malen spruw moesten behandelen had Geerte de informatie en middelen die nodig waren en kon ik altijd bij haar terecht, ook in het weekend.
Bij ons bleek het niet allemaal 'vanzelf' te gaan. Hoe ik mezelf ook in had gelezen van tevoren! Maar ik voed nu al ruim een half jaar, en het gaat steeds beter. We genieten er volop van en hopen dit te mogen blijven doen totdat het tijd is voor weer een nieuwe fase. Geerte, heel erg bedankt!

Kraamzorg Lucinda

23-10-2014 20:41
was op zoek naar een goede bijscholing en heb Geerte gevraagd of ze wat voor mij kon betekenen.

al heel snel kreeg ik antwoord en stond de scholing gepland.
geheel naar eigen wens ingericht dingen waar ik extra informatie over wou kon ik hierin kwijt.
zeer leerzaam!! goed professioneel en van alle gemakken voorzien.

echte aanrader voor scholingen
Deskundig proffesioneel en kan zeer goed vertellen.
ga zeker meer scholingen van Geerte krijgen

Annemarie Eenhoorn

29-09-2014 10:15
Mijn zoontje werd via een keizersnede geboren en al binnen en uur mocht ik hem aanleggen. Daar zat ik met opgekrulde tenen van de pijn, maar trots dat die kleine wurm dronk. Zo ging het voortaan iedere keer. Opgekrulde tenen en op elkaar gebeten tanden van de pijn, de minuten aftellend, tot hij klaar zou zijn met drinken. Ik dacht dat het zo hoorde, iedereen zei dat het zo goed ging.
Na twee dagen begon het te bloeden. Ik kreeg een tepelhoedje aangeboden. De wanhoop nabij nam ik het aan. Wat een verlichting!
De kraamtijd ging met tepelhoedje heel goed. Afgezien van twee beginnende borstontstekingen. Ik kreeg van mijn lieve kraamverzorgster een visitekaartje van Geerte. "Voor als je toch nog wat meer hulp nodig hebt."
Bijna iedere week een beginnende borstontsteking, kauwen op het tepelhoedje, proberen van het hoedje af te komen, pijn, speurtochten op het internet en heel wat tranen. Na vijf weken belde ik Geerte. Zij kon de komende dag al komen. Zij keek en luisterde geduldig, onderzocht mijn zoontje en gaf mij nieuwe moed. Voor de spruw had ze Gentiaan Violet en het aanhappen mochten we nog verder oefenen. Er was ook een te kort lipbandje en te korte tongriem. Daar kun je iets aan doen, die kun je laten klieven.
Daar moest ik toch eerst maar over nadenken.
Na twee dagen belde ik haar weer, en weer kwam ze snel. Met haar advies kreeg ik een verwijzing voor de kno-arts van mijn huisarts. Met zeven weken werden de riempjes gekliefd. En met negen weken het tongriempje nog een keer, want die was weer vastgegroeid. Ook de spruw kregen we onder controle.
Eindelijk was het voeden zo als dat ik het mij voorstelde. Genieten van je kindje, terwijl hij lekker tegen je aanligt en alles binnenkrijgt wat hij nodig heeft.
Inmiddels is mijn zoontje een jaar oud. Gevoed wordt hij nog steeds en we genieten nog steeds enorm van elkaar. Zonder Geertes hulp had ik dat niet gered.
Dank je wel Geerte.

Denise en Fayenn

29-08-2014 06:45
Geerte heeft ons erg goed geholpen om Fayenn weer uit de borst te laten drinken.
Na anderhalve week borst weigeren dronk Fayenn al bij het eerste consult weer uit de borst!
Alle vragen die ik had buiten de consulten om zijn erg snel beantwoord en mijn onzekerheid (die af en toe weer naar boven komt) wordt elke keer meteen afgenomen door de antwoorden van Geerte. Echt heel erg fijn!
Fayenn bleef nog wel wat onrustig met aanhappen en ook na alle voedingen smiddags en savonds, en ik had het gevoel dat ik het nog net niet onder de knie had.
Geerte is weer snel bij ons geweest en sindsdien voed ik helemaal zonder tepelhoedje en hebben we een erg tevreden dochter! Die laatste live tips en trucs heeft het echt gedaan voor ons
Zonder de hulp van Geerte was ik waarschijnlijk al lang gestopt met de borstvoeding, dus Fayenn en ik zijn erg dankbaar voor de goede hulp!

Karlijn

19-08-2014 10:09
Mijn zoon dronk lange tijd goed aan de borst, werd zelfs een natuurtalent genoemd. Toch liep op een gegeven moment de voeding terug. Geerte kwam binnen 24 uur langs en gaf zeer waardevolle uitleg en tips waarmee ik verder kon maar vooral ook veel geruststellende woorden. Ik voelde me geen goede moeder omdat ik dacht niet te kunnen bieden wat mijn zoon nodig had maar dit bleek reuze mee te vallen.

Ook na het consult is de betrokkenheid van Geerte geweldig. Geen vraag is te gek en altijd snel antwoord. Bij afwezigheid wordt ze ook fantastisch vervangen door Berber. Bij een eventueel tweede kindje zou ik hen ook zeker inschakelen indien nodig.

Kortom: alleen maar positieve ervaringen!

Neeltje

02-07-2014 21:45
Mijn dochter Eva groeide niet goed in de eerste weken. Ze bleef maar in slaap vallen na een halve slok aan de borst en mijn productie wou maar niet op gang komen.
Ik werd aardig wanhopig, las allerlei tips en wist van gekkigheid niet meer wat ik allemaal nog kon doen.
Toen Eva 2 weken was, had ik Geerte getipt gekregen van mijn verloskundige. Ze kwam langs, nam alle tijd om met ons mee te kijken, Eva goed te bestuderen en vooral met mij te praten. Ze gaf me een helder en werkbaar plan om de productie op te krikken en om Eva zo min mogelijk te vermoeien. Maar het allerbelangrijkste: ze gaf me het vertrouwen dat we het GOED deden, mijn dochter en ik!
Eva had een goede techniek, ik legde goed aan.... dus het was echt een kwestie van aansterken voor mijn kleine meiske. Over een week zou ik een heel ander kind hebben zei ze. En dat was precies de strohalm die ik nodig had!

Eva is inmiddels ruim 14 maanden en ik voed haar nog steeds, tot ons beider genoegen! En ik ben nog steeds zo blij dat ik dat consult heb gehad!

Mayra Sriamin

04-06-2014 23:39
Freya en ik hebben de eerste week na haar geboorte in het ziekenhuis gelegen. Helaas ging daar de borstvoeding al niet goed. Ik kreeg last van kloven en het aanleggen deed ontzettend veel pijn. Bij thuiskomst ging het ook niet veel beter en op aanraden van de kraamhulp ben ik fulltime gaan kolven om zo mijn borst wat rust te geven. Het opnieuw aanleggen bleef echter steeds pijn doen, dus op aanraden van een vriendin heb ik Geerte gebeld.

Toen ze langs kwam bleek dat Freya last had van een te korte tongriem en lipbandje. Deze zijn op Geerte haar aanraden gekliefd en sindsdien gaat het aanhappen zoveel beter! Natuurlijk kregen we er ook nog spruw bij, maar met gentiaan violet was dit zo over.

Nu gaat het voeden zoals het volgens mij hoort te gaan en na de moeizame start ben ik daar zo ontzettend blij mee. Ze groeit goed, drinkt goed en is ontzettend blij

Nynke de Haan

20-02-2014 11:19
Direct na mijn bevalling van mijn mooie zoon Thijs verliep het geven van borstvoeding voorspoedig. Ik was helemaal blij, had me van tevoren zo afgevraagd of het zou lukken en hoe het zou zijn. Na een week of 4 werd het echter steeds moeizamer. Thijs deed minstens een uur over elke voeding. Hij viel steeds in slaap en dronk niet effectief maar sabbelde veel. Mijn tepels waren na 2 weken helemaal kapot gezogen en het duurde niet lang of Thijs huilde tijdens een voeding maar ik ook! Omdat het eerder wel goed was gegaan was ik ervan overtuigd dat het aan mij lag. Ik legde hem vast niet goed aan of had ik niet meer voldoende melk om hem te verzadigen? Omdat ik op een punt was gekomen dat ik dacht dat ik moest stoppen met borstvoeding heb ik Geerte gebeld. Ze kon dezelfde middag nog komen en ze constateerde een te korte verborgen tongriem. Nu Thijs meer nodig had dan in het begin werd pas duidelijk hoeveel moeite hij had met drinken. Thijs is nog geen week later in Drachten geholpen en ik merkte direct verschil. Wat een heerlijkheid. Voedingen duren nu nog maximaal 25 minuten en Thijs drinkt heel effectief inmiddels. Maar met name de ontdekking dat het niet aan mij lag was zo'n opluchting. Ik ben heel blij dat ik Geerte heb gebeld. Ik heb het hele pakket afgenomen en ik vond het heel fijn om al mijn vragen te kunnen smsen. Hoe doe ik het met kolven? Ik had overproductie, hoe breng ik die weer in balans? We kampen ook al lang met spruw, ook daar kreeg ik informatie over. Meestal had ik binnen een kwartier antwoord. Thijs is nu 3 maanden en ik geef nu voor de helft fles en voor de helft borstvoeding. Ik stond op de rand van uitputting en na lang huilen en veel praten met mijn man hebben we besloten de borstvoeding deels af te bouwen zodat mijn man ook een aantal voedingen voor zijn rekening kan nemen. Ook hierin was Geerte tot steun, want ik voelde me zo'n slechte moeder dat ik niet meer volledig borstvoeding kon geven en zij sprak me bemoedigend toe en dacht mee over de mogelijkheid van borst- en flesvoeding combineren. Inmiddels hebben we een goed evenwicht gevonden en ik ben toch blij dat Thijs nog steeds elke dag 3 borstvoedingen krijgt. Tegen mij werd de afgelopen maanden vaak gezegd: Je weet als moeder wat het beste is voor je kind. Ik persoonlijk voelde me alleen maar meer incompetent door deze zin. Toen ik mijn zoon huilend in mijn armen hield en een uur deed over een voeding had ik helemaal niet het gevoel dat ik wist wat het beste was voor hem. Ik voelde me juist enorm tekort schieten. Maar ik wist wel dat het niet klopte, dat er iets niet in de haak was. En dat weet wel elke moeder: wanneer het niet klopt. Daar ben ik van overtuigd. Neem dat gevoel serieus en als het om borstvoeding gaat, bel dan Geerte. Ze helpt je weer op weg, kijkt met je mee wat er aan de hand is en steunt je met bemoedigende woorden.

Raonah

11-12-2013 00:46
Voor mijn bevalling heb ik al contact opgenomen met Geerte. Ik wilde heel erg graag dat de borstvoeding dit keer goed zou gaan. Bij de geboorte van mijn oudste dochter, 2,5 jaar geleden, heb ik er van alles aan gedaan om haar borstvoeding te geven. Ik heb allerlei hulp, tips en technieken uitgeprobeerd maar niets werkte. Om onverklaarbare reden dronk ze van de 49 voedingen per week maar 1 á 2 keer per week uit de borst, de lactatiekundige die ik er destijds bij heb gehad kon het niet verklaren en had alleen wat houdingstips voor me. Uiteindelijk heb ik 3 maanden gekolfd en toen liep de borstvoeding zo terug dat ik er helaas mee moest stoppen.
Tijdens mijn zwangerschap van mijn jongste dochter ben ik op het inloopspreekuur bij Geerte en Berber geweest. Het was een heel fijn en warm gesprek ik kreeg meteen al veel goede tips en had er helemaal vertrouwen in dat het goed ging komen dit keer! Op het einde van de zwangerschap spookte er allerlei vragen over de borstvoeding door mijn hoofd en daarom heb ik toen contact met Geerte opgenomen en een consult pakket bij haar afgenomen. Ik kon nu al voor de geboorte bij haar terecht met al mijn vragen via de mail of telefonisch. Toen ik aan het eind van de zwangerschap te horen kreeg dat ik om medische reden toch weer een keizersnede moest ondergaan was ik erg bang dat dit weer ten koste van de borstvoeding zou gaan. Ik heb direct contact opgenomen met Geerte en door haar steun en goede tips had ik er vertrouwen in dat het ditmaal beter zou gaan!
Toen mijn jongste dochter eenmaal geboren was voelde ik mij hierdoor een stuk zekerder bij het voeden en dit ging in eerste instantie ook heel goed. Helaas spuugde en poepte ze de tweede dag enorm veel en verloor hierdoor teveel gewicht, ze moest van de kinderarts elke 3 uur 30 cc voeding hebben. Mijn productie bracht nog maar 10cc op met kolven dus kreeg ze de andere 20 cc flesvoeding met een spuitje. Ze was hierdoor heel erg verzadigd en aan de borst wilde/hoefde ze niet meer nu. De eerste week heb ik gekolfd en deze voeding met de speciale borstvoedingsfles van Medela gevoed. Als ik haar aanlegde was het brullen, net zoals bij mijn oudste dochter  ik zag de bui alweer hangen en had er helemaal geen vertrouwen meer in.
Toen ze na een week weer goed op gewicht was wilde ik graag weer proberen om haar toch aan de borst te krijgen en belde Geerte voor een consult. Ik kreeg heel veel tips en raad en hierdoor durfde ik toch weer te hopen dat het goed zou komen met de borstvoeding.
Voor mij was het belangrijkste dat Geerte me aanraadde: vooral niet te snel te willen maar mijn dochter aan de borst te laten wennen, geen druk eerst maar snuffelen, likken, proeven op een moment dat ze al verzadigd was zodat ze vertrouwd raakte met de borst en dit associeerde met een fijn en prettig gevoel en dan steeds verder. Binnen drie dagen dronk ze volledig uit de borst met een tepelhoedje en na 5 weken ook zonder tepelhoedje! Een wonder vind ik het nog steeds.
Inmiddels is mijn dochtertje 12 weken oud en geniet ik elke voeding weer  wat is het ontzettend fijn om je kindje op deze manier te kunnen voeden. Ontzettend bedankt Geerte!

Melanie

01-12-2013 20:44
Borstvoeding

Op 31 Okt ben ik bevallen van mijn prachtige zoon Niels. Hij woog maar liefst 9 pond en binnen twee uur was de enorm zware klus geklaard! Hij dronk direct aan mijn borst en de eerste nacht hebben we uren van elkaar genoten. Het deed geen pijn en ik dacht ' hoera, dit zal beter gaan dan bij mijn eerste zoon'.
Dag 2 waren mijn borsten volledig kapot gezogen. Helemaal afgeplat en met korsten moest ik overgaan op kolven en mijn man gaf Niels met een spuit de gekolfde melk.

Een deja vu voor mij want met 1e zoon Jelle zaten we zo nachten in de kamer, tot in week 2 men mij vertelde dat hij een te korte tong had en daarom niet goed dronk. Eenmaal na het klieven ging het direct beter en binnen 3 weken ging het borst voeden helemaal goed. Ik dacht dus bij Niels hetzelfde maar zowel de kraamhulp ( die het zelfs bij Jelle had geconstateerd) en verloskundige die normaal zelf klieft konden niets ontdekken. Toch op dag 4 maar een lactatiekundige gebeld. Geerte die meteen de volgende dag kon constateerde toch een tongriem die te strak zat, maar dit ging over een verborgen tongriem en dit was dus schijnbaar zelfs voor professionals niet te zien.
Dag 5 konden we terecht in Drachten. De dokter daar wilde ons eerst niet helpen want ook hij kon niets zien maar zijn oudere collega dr. Fabius zag het wel en waarschuwde ons dat het niet perse zo hoeft te zijn dat het voeden dan beter zou gaan en dat we niet alles aan tongriemen mogen wijten. Ook zijn lipriem was volgens Geerte nodig om te klieven en ik dacht dat het net zo als bij Jelle met 1 druppel bloed gepiept zou zijn. Toen dit niet het geval bleek heb ik ook flink zitten brullen daar. Niels bloedde behoorlijk en was ook flink misselijk van het ingeslikte bloed. Die dag hebben we nog fingerfeeding toegepast maar meteen al de volgende dag voelde ik dat mijn borstvoeding weer gered was.

Ik wil nog even toevoegen dat ik het ongelofelijk zwaar vond om door te zetten ( wat bij Jelle veel minder het geval was). Juist doordat ik nog een jongetje van 2 ½ heb maakte dat ik totaal niet kon genieten van Niels en al helemaal niet van het geven van borstvoeding. Ik had echt Geerte ( lactatiekundige), mijn kraamhulp en mijn man en een dosis doorzettingsvermogen nodig om vol te houden. Ik ben hen daar allemaal erg dankbaar voor!
In week drie werd het allemaal wat normaler en kon ik zelfs half slapend in de nacht heerlijk voeden. Toen ik net begon te genieten van mijn gezin en het feit dat ieder langzaam zijn plekje had gekregen kreeg ik in week 4 verstopte melkklieren. Wat een pijn, alsof er telkens messen in je borsten gestoken worden en dan trok het ook nog door mijn hele borst en tepels. Bij het aanleggen sprongen de tranen me in de ogen en elke voedsessie moest ik zo hard huilen dat ik bij een volgende keer alleen maar bang was om weer te voeden. Kolven was al net zo pijnlijk maar toch net iets minder dus ging ik kolven. Goed dat ik Geerte weer kon bellen want die gaf aan dat ik toch echt Niels moest blijven aanleggen. Bij dag 2 ging ik dat ook weer doen, jankend op de bank maar ineens had hij die melkklier los gezogen in de rugby houding en kwam er iets verlichting. Aan het eind van de dag waren we er weer en nu gaat het gelukkig weer een stuk beter.

Ik hoop weer zolang als kan borstvoeding te kunnen geven. Voor mij is het wel heel belangrijk geweest dat niemand mij heeft gepusht om door te gaan, wel voelde ik me gestimuleerd maar als je zo kwetsbaar bent is het super belangrijk dat je niet het gevoel krijgt dat je alleen maar geslaagd bent als het borst voeden lukt. Dit is een afweging die elke moeder zelf moet maken. Ik kies ondanks de uitdagingen nog steeds 100% voor borst voeden! Mijn enige advies, volg je hart en schroom niet om fantastische mensen als Geerte je te laten helpen om door moeilijke fases heen te komen!

Groetjes
Melanie

Vanessa

20-11-2013 10:53
Hoi Geerte, een goed begin is het halve werk: ik voed nog steeds (nu 10 mnd). Fijn, gezond, praktisch en probleemloos. Denk nog vaak terug aan het ellendige begin en aan jouw hulp wat me op de been (of: 'aan de borst' ) hield. Nogmaals: dankjewel. Ik raad je bij iedereen aan.

HandanElif

31-10-2013 00:17
Ik wil Geerte heel erg bedanken voor alle advies en steun die ze mij gegeven heeft. Mijn dochtertje van tien weken kan nu eindelijk goed drinken nadat haar tongriempje en lipbandje geknipt is. Dit dankzij Geerte die het allemaal ontdekt heeft en ons ook heeft gesteund in het ziekenhuis. Voor alle moeders die het moeilijk hebben met de borstvoeding ; geef niet op want met het advies en hulp van Geerte komt het allemaal goed! Nogmaals heel erg bedankt voor alles!

Femke

29-10-2013 16:59
Mede dankzij Geerte geef ik mijn zoon van nu 3,5 maand nog steeds borstvoeding. Ondanks dat ik hem heel graag borstvoeding wil geven heb ik meerdere malen op het punt gestaan om te stoppen omdat ik het niet meer zag zitten. 'Waarom wil ik mijn wil doorzetten terwijl het misschien niet het beste is voor hem?' Z'n groei was in de eerste weken niet helemaal wat het zou kunnen zijn en ik was bang dat ik hem tekort deed. Gelukkig wist Geerte me op deze momenten van nood te adviseren en te motiveren om toch door te gaan. Inmiddels gaat de borstvoeding prima. Na twee maanden met spruw te hebben getobd en een te strak lipbandje dat inmiddels is geknipt zijn we nu lekker op weg. Hopelijk gaan we nog lang zo door. Geerte bedankt!

Eline

16-09-2013 17:19
Hallo,

Hier een kersverse moeder van een meisje van 6 weken. De borstvoeding ging vorige week helemaal niet goed, veel huilen en ik zat in de put. Ik belde mijn huisarts en zij adviseerde mij om Geerte te bellen. Geerte kwam dezelfde dag nog langs en constateerde spruw. Nu 4 dagen later heb ik een lachend meisje die weer heerlijk drinkt aan de borst. Ook de techniek gaat na de tips van Geerte voorruit. Super bedank Geerte en ik hoop dat je nog veel moeders kan helpen!

Leonie

05-09-2013 21:03
Nu al ruim 7 maanden geef ik borstvoeding aan mijn zoontje! Wat ben ik blij dat het nu al zo lang goed gaat. Ik heb daarbij heel veel gehad aan de positieve steun en adviezen van Geerte. Verborgen reflux, heel heel veel melk, onrustig drinken, krampjes...en soms gewoon wat er allemaal bij komt kijken als je net moeder bent. Heel fijn dat Geerte zo goed bereikbaar is wanneer je advies nodig hebt en zo snel kan komen. Mijn verzekering vergoedt een pakket lactatiekundige zorg, dat is wat Geerte ook aanbiedt. Ik kan iedereen die van plan is borstvoeding te geven dit aanraden. Gedurende de tijd dat ik borstvoeding geef, al 7 maanden , ben ik tegen meerdere dingen aangelopen waarbij ik veel baat heb gehad aan Geerte als lactatiekundige. Ze heeft een positieve benadering en is geduldig: erg fijn als je net moeder bent geworden en goed voor je zelfvertrouwen!

Geerte, dankjewel!

Anna Hoekstra

06-08-2013 12:11
Beste Geerte,

Dank voor alle hulp en adviezen die je ons gegeven hebt! Toen ons zoontje nog niet krachtig genoeg was om goed aan de borst te drinken, heb je ons hele nuttige tips gegeven waardoor het uiteindelijk helemaal goed gekomen is! Wat we ook erg fijn vonden, is dat je na ons eerste telefoontje direct kon komen. Wát een service. Inmiddels is hij 2,5 maand en het voeden gaat nog uitstekend. Bedankt!

Stephanie Walkier

06-07-2013 12:16
Ik ben ontzettend blij dat Geerte mij geholpen heeft met de problemen die ik ondervond bij de borstvoeding. Mijn dochter had dagelijks last van krampen, huilde vaak na de voeding en dronk erg onrustig. Dankzij een aantal heldere adviezen is dit nu verleden tijd en drinkt mijn dochter rustig en is ze tevreden verzadigd na de voeding. De krampjes zijn na een aantal dagen ook verdwenen, echt superfijn! Heel erg bedankt Geerte!

Disna Veltman

06-05-2013 12:54
Beste Geerte

Ik ben jou alles verschuldigd, mijn grootste wens, mijn dochter borstvoeding geven is dankzij jouw hulp uitgekomen. voor de lezer:Zonder dat wij dit wisten hadden mijn baby en ik spruw. Hier zijn we door Geerte achter gekomen. Baby die niet wil drinken, allemaal uitgeput, pijn in je borsten. Ik wilde niet opgeven. Door jouw onuitputtelijke steun Geerte, geef ik mijn dochter van bijna 2 maanden nu met blijdschap borstvoeding. Het gaat hartstikke goed!! Wie had dat ooit gedacht, ik niet, wel gehoopt. Ontzettend bedankt. Ik zal je aan iedereen aanraden.

groet Disna

Geartsje

17-04-2013 20:26
Na mijn oudste dochter 9 maand borstvoeding te hebben gegeven dacht ik dat het nu ook wel redelijk soepel zou verlopen. Maar eenmaal weer aan het werk, ging het met kolven toch niet zo goed als de eerste keer. Het was ronduit pijnlijk.
Geerte kwam een dag na mijn telefoontje en heeft goede adviezen gegeven. De kloofjes waren binnen een goede week genezen en inmiddels gaat het kolven ook weer goed. Geerte, bedankt! Ik hoop dat ik mijn dochter van nu 5 maand nog een poosje borstvoeding kan blijven geven.

Vanessa

10-04-2013 20:57
Borstvoeding lijkt zo makkelijk en natuurlijk. Maar na 3 week begon de ellende: onrustig drinken, huilen, spugen/boeren, krampen, overstrekken..wat een strijd elke voeding maar weer. Ik ging er spontaan van meehuilen. Heel fijn dat je meteen toen ik je belde kon komen. Je adviezen, jouw rust én het vertrouwen dat je me gaf hebben enorm geholpen. De borstvoedingen zijn nu inderdaad een moment van genieten samen. Heel erg bedankt!

Maria

07-03-2013 13:00
Als kraamverzorgster dacht ik dat het bij mij wel goed zo komen met de borstvoeding. Maar nadat mijn tepels er bijna vanaf hingen en mijn dochter al 10% was afgevallen toch maar contact opgenomen met Geerte. Ze heeft mij hele goede adviezen en hulpstukken gegeven. De hele wereld verklaarde me voor gek dat ik doorging met de borstvoeding! Geerte heeft me zoveel positieve drive gegeven dat mijn dochter van nu 10 maanden nog steeds borstvoeding krijgt!
Geerte bedankt!!

Ursela Fokkens

06-03-2013 14:06
Dankzij Geerte, die bij ons kwam als kraamhulp, hebben we een goede kraamtijd gehad. Ze was zo lekker rustig en geduldig, ook naar mijn zoontje Tycho. En ze kan ontzettend goed luisteren! Ze is een enorme steun geweest voor Tycho en mij, toen we naar het ziekenhuis moesten ging ze mee. Een warm mens!!

...ze heeft ons ook goed geholpen met de borstvoeding goed op gang te krijgen. Heb daar enorm van genoten met mijn zoontje.

Floor van Wermeskerken

05-03-2013 13:05
Nog compleet onervaren in het ouderschap kregen wij geerte over de vloer als kraamhulp vanuit de kraamvogel. Door de geweldige hulp in huis en vooral de uitleg en advies rondom de borstvoeding heb ik 6 maanden mijn zoontje zelf gevoed en daar voelde ik me geweldig bij.
Ook een prettige handkolf kunnen kopen bij geerte.

echt geweldig!

veel aan jou te danken geerte!

Louisa Rengers

24-01-2013 14:13
Jij wist als geen ander hoe belangrijk borstvoeding geven aan mijn tweede kindje was, nadat ik na de geboorte van mijn zoon door werkelijk elke hulpverlener in de steek gelaten of weggehoond werd. We hebben ups en downs gehad en zullen nog wel weer wat hobbels moeten nemen, maar met jouw hulp en vertrouwen weet ik dat we het blijven redden. Ik kan nu met trots zeggen dat ik al 4,5 maand mijn dochter zelf voed en de liefde die zij mij geeft is onbetaalbaar. Je hebt een speciaal plekje in onze harten Geerte!

Elsbeth Bieze

04-12-2012 12:12
Na de geboorte van onze zoon, februari 2012, kwam Geerte bij ons als kraamhulp vanuit de Kraamvogel.

Deze periode hebben wij allebei (mijn vriend en ik) als zeer prettig ervaren. Het hele huis is ze door geweest om schoon te maken. Er was veel blijven liggen aan het eind van mijn zwangerschap, dus stof genoeg.

Tijdens de kraamperiode hoorde ik dat ze ook een eigen bedrijfje had als lactatiekundige. Na folders te hebben gekregen en overleg heb ik via haar een kolf en toebehoren gekocht. Als ik vragen had kon ik altijd bij haar terecht. Eigenlijk nu nog steeds (december 2012).

Al met al, niets dan lof voor Geerte.

Wendy Huivenaar

22-11-2012 18:27
Hoi Geerte, dankzij jou gaat nu de borstvoeding ook goed van mijn 2e kindje (6 weken oud). Jesse-James die jij als kleine baby kende,drinkt ook nog steeds elke dag wel wat. Jouw adviezen waren super en extra nodig omdat mijn ervaring is dat je in de UK nauwelijk begeleiding krijgt. Dank je wel! Rust waar je kan tijdens je verlof en zal uitkijken naar het nieuws dat de 3e geboren is.

Marjolein de Roos

22-11-2012 17:33
Hoi Geerte, Bedankt voor je tips bij het aanleggen. Borstvoeding geven is niet vanzelfsprekend en het kost even tijd om te oefenen! Ik was blij met je tips! Het klonk heel logisch, maar ik was er zelf niet op gekomen! Ik vond het ook heel prettig om achteraf nog een verslagje via de mail te krijgen over hetgeen we besproken hadden! Groetjes Marjolein

Kathelijne

22-11-2012 17:29
Door rustig en stapsgewijs (door) te zoeken naar oplossingen voor de problemen die ik tegenkwam bij de borstvoeding heb je me heel erg geholpen! Het is prettig dat je de tijd neemt en dat je goed luistert. Je geeft praktische adviezen en dat is heel welkom als je door de bomen het bos niet meer ziet in alle tips en adviezen die je tijdens je kraamtijd krijgt.
Ik wens je succes met je praktijk en veel geluk met jullie derde kindje.

Jacqueline Dijkstra

22-11-2012 16:05
Tjonge, wat had ik een boel melk, ik wist me op den duur echt geen raad meer. Gelukkig kon jij me helpen door me te adviseren over wat ik wel en niet moest doen. Van veel mensen heb ik de vraag gehad waarom ik niet gestopt ben met borstvoeding na drie borstontstekingen, maar door jouw tips durfde ik het wel aan, en met een goed resultaat. Het borstvoeding geven loopt nu op rolletjes. Ik ben blij dat ik doorgezet heb. Ik ben erg blij met alle adviezen die je me gegeven hebt, het contact vond ik erg prettig en ik heb echt het gevoel dat ik ook voor de toekomst een goede bagage aan kennis mee heb gekregen. Je hebt veel onzekerheid over de borstvoeding weggenomen. Dank daarvoor!

Nelleke de Veen

14-02-2012 13:12
Hoi Geerte,

Leuke site! Hoop dat je veel moeders kan gaan helpen in de omgeving van groningen.
Ik wilde je nog even bedanken voor het meedenken en de tips die ik van je krijg!
Heel veel succes met je praktijk.
Gr Nelleke