Annemarie Werkman

29-01-2016 15:18
Na wat opstartproblemen na de geboorte van onze dochter Roos leek de borstvoeding wel op gang te komen, alleen kreeg ik steeds meer pijn bij het voeden en viel Roos in de eerste dagen teveel af. Ik dacht dat de pijn misschien bij het geven van borstvoeding zou horen, maar ik ging steeds meer tegen de voedingen opzien. Mijn schoonzus verzekerde mij dat Geerte ons kon helpen, dat deze problemen er niet bij hoorden. Na een telefoontje en uitleg van de problemen wist Geerte gelijk te vertellen dat het klonk als voedingsproblemen door een te kort tongriempje en misschien ook een te strak lipbandje. Ze kwam gelijk de volgende ochtend langs, op een zaterdag (!), toen Roos drie dagen oud was. Ze was geduldig en nam uitgebreid de tijd om mee te kijken hoe de voeding ging. Ze gaf me op een rustige manier wat tips om onder andere het aanleggen te verbeteren en een betere houding te vinden met het voeden. Ze oefende dit een paar keer met mij en nam mijn onzekerheid weg door steeds maar te bekrachtigen dat het goed ging. Ze heeft daarnaast Roos onderzocht en zag vrijwel direct dat het inderdaad om een te kort tongriempje en lidbandje ging. We konden op korte termijn terecht bij iemand voor het klieven. Hierna was de pijn, mede ook door het beter aanleggen, vrijwel verdwenen. Met wat bijvoeden met afgekolfde melk was Roos al snel haar geboortegewicht voorbij.

Sindsdien is de borstvoeding goed op gang gekomen en groeit Roos ontzettend hard. We zijn nog wel tegen een paar probleempjes aangelopen, maar een appje of belletje naar Geerte en we krijgen direct passende tips en adviezen terug. En wanneer het dan nog niet wil lukken komt ze op zeer korte termijn langs voor een consult.

Geerte, nogmaals bedankt voor je hulp en je geduld met deze onzekere moeder Je aanpak is top en je bent ontzettend goed in wat je doet!

Groetjes van Reinoudt, Annemarie en Roos