Joyce

04-01-2015 17:15
Geerte is een zeer kundige vrouw die weet waar ze het over heeft. Dit straalt ze ook uit waardoor je direct weet: bij haar zit ik goed. Ze informeert zonder te veroordelen wat (on)juist is, en laat je volledig in je waarde. Hierdoor krijg je het gevoel de juiste kennis te krijgen om ZELF het juiste besluit te nemen voor jouw gezin. Want elke situatie is uniek en vraagt een eigen aanpak. Dit maakt haar niet alleen een goede lactatiekundige, maar ook een bijzonder persoon.

Al voordat mijn zoon geboren werd wist ik dat ik borstvoeding wou geven. En daar was geen twijfel over. Ik las me in, bereidde me voor, en volgde bij Geerte een interessante informatie-bijeenkomst-avond voor aanstaande ouders in het UMCG. Van tevoren niet wetende dat haar hulp doorslaggevend zou zijn in de nabije toekomst!
Ik wist het allemaal. Mijn bevalling zou thuis zijn, in bad, en zo 'natuurlijk' mogelijk. Daarna lekker knuffelen en direct aanleggen...maar niets van dat alles bleek zo te zijn. Na 27 uur belandde ik in het ziekenhuis, en na 37 uur werd dan eindelijk onze grote Beer geboren. En ik lag daarna op de operatiekamer.
Geen eerste uren geknuffel, kostbare momenten verloren, met als gevolg een kindje wat niet kon of wou drinken. In het ziekenhuis deed men wat ze dachten dat goed was, en onze zoon werd gepushed te drinken. Een negatieve ervaring erbij voor de kleine man.
In de kraamtijd kwam ik niet verder dan fingerfeeding, en begon ik op dag 2 al met bijvoeden omdat de melkproductie niet op gang kwam. En het was die dag dat ik dacht aan Geerte en haar bemoedigende worden: ik belde haar en de volgende dag stond ze op de stoep!
Ontzettend bemoedigend sprak ze me toe, en ik kreeg hoop dat het weer ging lukken. Kolf gehuurd, tepelhoedjes in de aanslag. Het zou me lukken! Ook zag ze dat onze zoon een te korte lipband en tongriem had en adviseerde ons over de mogelijkheden.
We besloten het eerst de proberen met de tepelhoedjes. En na twee weken dronk onze zoon weer volledig aan de borst (nou ja, soorte van). Maar het voeden duurde uren! En soms was het alles waar ik aan toe kwam op een dag. Dus besloten we de lipband en tongriem te laten laseren. Geerte was erbij en zorgde dat ik het juiste besluit nam voor ons beiden. Zoon blij, ik blij. Al was het nabehandelen pittig: ik wist waarvoor we het deden.
Ook toen we meerdere malen spruw moesten behandelen had Geerte de informatie en middelen die nodig waren en kon ik altijd bij haar terecht, ook in het weekend.
Bij ons bleek het niet allemaal 'vanzelf' te gaan. Hoe ik mezelf ook in had gelezen van tevoren! Maar ik voed nu al ruim een half jaar, en het gaat steeds beter. We genieten er volop van en hopen dit te mogen blijven doen totdat het tijd is voor weer een nieuwe fase. Geerte, heel erg bedankt!