Raonah

11-12-2013 00:46
Voor mijn bevalling heb ik al contact opgenomen met Geerte. Ik wilde heel erg graag dat de borstvoeding dit keer goed zou gaan. Bij de geboorte van mijn oudste dochter, 2,5 jaar geleden, heb ik er van alles aan gedaan om haar borstvoeding te geven. Ik heb allerlei hulp, tips en technieken uitgeprobeerd maar niets werkte. Om onverklaarbare reden dronk ze van de 49 voedingen per week maar 1 á 2 keer per week uit de borst, de lactatiekundige die ik er destijds bij heb gehad kon het niet verklaren en had alleen wat houdingstips voor me. Uiteindelijk heb ik 3 maanden gekolfd en toen liep de borstvoeding zo terug dat ik er helaas mee moest stoppen.
Tijdens mijn zwangerschap van mijn jongste dochter ben ik op het inloopspreekuur bij Geerte en Berber geweest. Het was een heel fijn en warm gesprek ik kreeg meteen al veel goede tips en had er helemaal vertrouwen in dat het goed ging komen dit keer! Op het einde van de zwangerschap spookte er allerlei vragen over de borstvoeding door mijn hoofd en daarom heb ik toen contact met Geerte opgenomen en een consult pakket bij haar afgenomen. Ik kon nu al voor de geboorte bij haar terecht met al mijn vragen via de mail of telefonisch. Toen ik aan het eind van de zwangerschap te horen kreeg dat ik om medische reden toch weer een keizersnede moest ondergaan was ik erg bang dat dit weer ten koste van de borstvoeding zou gaan. Ik heb direct contact opgenomen met Geerte en door haar steun en goede tips had ik er vertrouwen in dat het ditmaal beter zou gaan!
Toen mijn jongste dochter eenmaal geboren was voelde ik mij hierdoor een stuk zekerder bij het voeden en dit ging in eerste instantie ook heel goed. Helaas spuugde en poepte ze de tweede dag enorm veel en verloor hierdoor teveel gewicht, ze moest van de kinderarts elke 3 uur 30 cc voeding hebben. Mijn productie bracht nog maar 10cc op met kolven dus kreeg ze de andere 20 cc flesvoeding met een spuitje. Ze was hierdoor heel erg verzadigd en aan de borst wilde/hoefde ze niet meer nu. De eerste week heb ik gekolfd en deze voeding met de speciale borstvoedingsfles van Medela gevoed. Als ik haar aanlegde was het brullen, net zoals bij mijn oudste dochter  ik zag de bui alweer hangen en had er helemaal geen vertrouwen meer in.
Toen ze na een week weer goed op gewicht was wilde ik graag weer proberen om haar toch aan de borst te krijgen en belde Geerte voor een consult. Ik kreeg heel veel tips en raad en hierdoor durfde ik toch weer te hopen dat het goed zou komen met de borstvoeding.
Voor mij was het belangrijkste dat Geerte me aanraadde: vooral niet te snel te willen maar mijn dochter aan de borst te laten wennen, geen druk eerst maar snuffelen, likken, proeven op een moment dat ze al verzadigd was zodat ze vertrouwd raakte met de borst en dit associeerde met een fijn en prettig gevoel en dan steeds verder. Binnen drie dagen dronk ze volledig uit de borst met een tepelhoedje en na 5 weken ook zonder tepelhoedje! Een wonder vind ik het nog steeds.
Inmiddels is mijn dochtertje 12 weken oud en geniet ik elke voeding weer  wat is het ontzettend fijn om je kindje op deze manier te kunnen voeden. Ontzettend bedankt Geerte!