Gerdien
10-04-2019 12:38

Na een moeilijke bevalling en niet de juiste begeleiding bij het borstvoeding geven in het ziekenhuis kwam ik terecht bij Geerte. Ze heeft me geholpen en dankzij haar en haar aanmoedigingen heb ik ruim vier maanden borstvoeding kunnen geven. Ik ben haar hier heel erg dankbaar voor en bij een eventuele tweede wil ik haar direct aan m'n bed

 

Tika
01-11-2018 20:21

De reddende engel; Geerte

Zo’n vier jaar geleden werd mijn oudste kindje (een zoon) geboren. Vanaf het moment dat ik wist dat ik in verwachting was, wist ik dat mijn kind borstvoeding zou krijgen. Voor mij was dit geen vraag maar een logisch vervolg op een zwangerschap en geboorte.

Direct na de geboorte dronk mijn zoon voor het bij mij aan de borst. Een intens en onvergetelijk moment. Het gevoel dat mijn lichaam instaat was om mijn kind alles te geven wat het nodig had is onbeschrijfelijk en groots. Tegelijk voelde ik ook dat er iets niet helemaal klopte; pijn. De meest vreemde tips van random mensen volgende ik op; gewoon doorzetten, die pijn hoort erbij in het begin.
In het verloop van kraamweek werd deze pijn zo onverdraaglijk dat ik bijna overwoog om over te stappen op kunstvoeding. Het gevoel van falen naar mijn kind ontstond direct en ik wilde het echt niet opgeven. Samen met mijn kraamverzorgende zochten we naar oplossingen maar beter werd het niet. Mijn tepels deden dusdanig (ook als er niet gedronken werd) zeer dat ik ben gaan kolven. Dat verlichtte iets maar dat is niet wat ik wilde.

Ik besprak dit probleem ook met mijn verloskundige en zij raadde direct aan om een lactatiekundige te contacteren en benoemde Geerte. ‘Een lactatiekundige? Nooit eerder van gehoord. Ik heb gewoon een baby en twee borsten... Dan is het toch klaar? Hoe moeilijk kan het zijn?!’ Zo was mijn beeld. Toch heb ik direct contact gezocht met Geerte want de pijn was ècht geen doen.

Geerte was er geloof ik dezelfde dag nog. Mijn hoop lag écht in haar handen, al had ik nog steeds géén idee wat ze zou gaan doen.

Vanaf het moment dat ze binnenkwam had ik direct vertrouwen in haar. Ze was liefdevol èn direct. Ze nam een anamnese af en keek mee met een voeding. Nog wat overige vragen volgde. Ik merkte aan haar dat ze heel goed wist waar zij over sprak. En ook; pijn bij het voeden is nooit normaal. Er volgde een reeks goede tips wat betreft de aanlegtechniek etc. Om het verhaal wat bondig te maken; de pijn verdween niet. We kwamen erachter dat ik waarschijnlijk iets anders onder de leden had. Iets waar Geerte of andere lactatiekundige geen vat op had. Na een jaar verdween de pijn na een consult bij een homeopaat. Er was niks mis met de drinktechniek van mijn zoon. In de tussentijd is Geerte veel bij mij geweest om te kijken hoe het voeden toch prettig kon blijven. Ik besloot fulltime te gaan kolven. Ik kan je vertellen; dat vergt een HOOP. Met een geweldige Kolf van Geerte ging dit super goed. Zij heeft mij alle technieken van het kolven geleerd, tips over welke flessen dan het beste waren om de moedermelk in te geven, etc. En geduld. Geerte heeft zoveel geduld met mij gehad.

Toen mijn zoon 9 maanden was, werd ik zwanger van mijn dochter. Vreugde! Maar ook angst. Ik kolfde nog fulltime voor mijn oudste. En uiteraard zou mijn nieuwe kindje ook borstvoeding gaan krijgen. Hoe ging ik dit doen?!
Direct heb ik Geerte weer gebeld; paniek! Help mij! En dat deed ze. Een geruststellend betoog volgde en ik was oprecht gerustgesteld. (En dat is nog een hele kunst bij mij). Geerte gaf mij mijn vertrouwen terug; dit komt goed. We gaan dit doen. Okay, ontspanning.

Langzaam liep door de zwangerschapshormonen mijn melk wat terug. Geerte leerde mij nieuwe kolftechnieken om dit ‘tegen te gaan’. Op deze manier heb ik tot 6 maanden van mijn zwangerschap kunnen door kolven. Mijn melk raakte echt op en omdat ik persé wilde dat mijn zoon al het goede uit borstvoeding kon halen, hielp Geerte mij met het zoeken naar donormelk. Ook dat lukte! Mijn zoon kreeg van een aantal verschillende betrouwbare vrouwen melk.

In de tussentijd sprak ik met Geerte af dat zij, wanneer nodig, direct na de geboorte zou komen. En dit was nodig. Een super fijne geboorte en mijn verse dochter dronk geweldig. Maar wéér pijn. Gelukkig wel ‘andere’ pijn. Kloven, bloed, dat soort. Geerte kwam langs en keek direct mee. (Én ze smeerde ook nog een boterham voor me. ;-)) Door haar advies zakte de pijn, de kloven heelden en alle ellende was voorbij. Een nieuwe tijd brak aan. Ik voedde voor het eerst pijnloos aan de borst. Wauw.
Ik hield contact met Geerte over het verloop. Dat was heel prettig. Het gaf me extra houvast.

Twee totaal verschillende borstvoedingsavonturen met twee verschillende kindjes. Geerte heeft mij in alles bijgestaan en alle wensen die ik hieraan had, mogelijk gemaakt. Hoe cliché het ook klinkt, maar zonder Geerte had ik dit allemaal niet vol kunnen houden. Zij was mijn rots in de branding, mijn reddende engel tussen mijn kraamtranen door.

Dank je wel lieve Geerte, voor alle hulp, alle gesprekken, al jouw adviezen. En ook voor jouw vertrouwen in mij als moeder. Je bent onmisbaar.

❤️
Tika

 

Sabine
09-10-2018 22:07

In 2015 voor het eerst met haar in contact gekomen na vanuit het ziekenhuis meteen een tepelhoedje te hebben gekregen. Dit was in haar ogen niet noodzakelijk. Ik had een sterke toestroom van melk (wellicht omdat de kraamhulp mij eerst liet kolven). Alles is niet natuurlijk op gang gekomen en Geerte heeft hij voldoende tips gegeven om destijds alles natuurlijk te doen. Zowel zonder hoedje (als ik dit wilde) en zonder kolven. Vertrouw op je lijf en op je eigen kunnen. Je eigen grenzen liggen waar ze liggen. Ik heb al haar tips bij de tweede mee kunnen nemen en heb haar (sorry Geerte) niet nodig gehad bij de tweede. Ik wist wat mijn lijf kon en wat ik zelf wilde. Niets mag pijn doen. Zowel geestelijk niet als lichamelijk ;-)

Ylona
16-09-2018 22:33

Lieve Geerte, tijdens mijn opleiding heb ik je leren kennen en mocht ik zelfs een aantal keren met je mee om ervaringen op te doen. Inmiddels ben ik al een aantal jaren werkzaam in de kraamzorg, en maak ik daar waar het nodig is graag gebruik van jou kennis. Ik vind je heel kundig, je bent goed bereikbaar en doet er alles aan om nog dezelfde dag in een gezin te komen. Ook de gezinnen zijn erg enthousiast over jou, je neemt de tijd voor hun en bespreekt op een begrijpelijke manier jouw plan. Maar je legt de uiteindelijke keus bij het gezin. Het gezin ontvangt aan het einde van het consult een mail met daarin de tips die besproken zijn.
Ik ben erg blij dat ik je heb leren kennen en nog regelmatig gebruik mag maken van jou kennis. Bedankt Geerte!

 

Anna
23-05-2018 13:32

4 weken geleden is onze dochter geboren. Vanaf het begin liepen de voedingen stroef. Erg pijnlijk waardoo r ik fulltime ben gaan kolven. Na de zoveelste keer gehoord te hebben dat dat erbij hoort in het begin, toch Geerte gebeld. Wat een verademing toen ze hielp met aanleggen. Dat was voor mij de eerste keer pijn vrij voeden. Veel tips mee gekregen en als er wat is kunnen we altijd bellen en appen.
Zonder Geerte was ik allang gestopt met borstvoeding, maar nu erg blij dat we hebben doorgezet!

 

Talitha
26-03-2018 22:58

Ons meisje is ondertussen een jaar geworden en zonder Geerte waren we waarschijnlijk niet zo ver gekomen. Na een paar weken borstvoeding, vond ik het erg zwaar en wist ik echt niet hoe ik het door moest zetten. Uiteindelijk met wat bruikbare tips van Geerte en het feit dat iemand met je meekijkt en je vertrouwen geeft, zijn we nu een jaar verder en voed ik mijn meisje nog elke dag! We zijn Geerte dus heel erg dankbaar voor wat ze voor ons heeft betekend in die eerste weken!

 

Martine
27-01-2018 13:08

Ook Maarten en ik zijn dankzij jou al een hele tijd onderweg nu (we begonnen in september 2015 en gaan nu dus richting de 2,5 jaar!) Zonder jouw hulp was ik echt gestopt na 1,5 week bijna fulltime kolven! Want pft, wat was dat zwaar! Jij zag bijna direct dat de uitslag op zijn wangetjes geen babyacne was maar een allergische reactie, Op koemelkeiwitten bleek al na een paar dagen. En daarnaast twijfelde je ook over het tongriempje, maar dat wist je niet zeker. Nou, we hebben het toen toch laten checken en uiteindelijk toch laten doorlaseren samen met het bovenste lipbandje. Wat een verschil! En na een jaar koemelkeiwitvrij eten, kon ik dat gelukkig ook langzaam weer gaan eten. Hij eet nu zelf ook yoghurt! Maar koemelk lust hij niet